תאונות תלמידים

אם אתם הורים לילדים בגילאי הגן ובית הספר (החל מגיל שלוש), ייתכן ששמתם לב לתשלום השנתי הנדרש מכם עבור ביטוח תאונות אישיות. תשלום זה, בגובה כמה עשרות שקלים בשנה, נדרש עבור כל ילד והוא מיועד לביטוח תאונות אישיות קבוצתי אחיד. אף־על־פי שהתשלום עבור הביטוח הזה משולם על־ידי כל ההורים, מעטים מאוד אכן משתמשים בביטוח, בעיקר מסיבות של חוסר מודעות וחוסר רצון להתמודד עם מערכת התביעות של חברת הביטוח.

מהם תנאי הפוליסה

פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים היא אחידה ונקבעה בתיאום עם משרד החינוך.

תנאי הפוליסה מגדירים כי הכיסוי יינתן לכל ילד החל מגיל 3 ועד תום לימודיו בכיתה י"ב. הביטוח חל 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע, והתלמיד זכאי לפיצוי בהתאם לתנאי הפוליסה בין אם האירוע הגרם לפציעתו ארע בתחומי בית הספר או לא, בין אם התרחש בשעות הלימודים או אחר הצהרים ואף אם נגרם כתוצאה מפעילות בית־ספרית או פעילות אחרת. כל מקרה תאונתי בו נפצע התלמיד, נקבעו לו אחוזי נכות – זמנית או קבועה, נדרש לטיפול רפואי וכדומה, יזכו את התלמיד ומשפחתו בפיצוי בהתאם לתנאי הפוליסה.

חשוב לציין כי תאונות דרכים, פעולות איבה ורשלנות רפואית, אינם נכללים כפיצוי תחת פוליסה זו.

כיצד ניתן לתבוע את הפוליסה

על־מנת להגיש תביעה במסגרת ביטוח תאונות אישיות תלמידים, יש למלא טופסי תביעה של חברת הביטוח, להגיש מסמכים רפואיים ואחרים בהתאם לדרישות החברה ולהמתין לטיפול מטעם מחלקת התביעות. זהו תהליך שהורים רבים נמנעים מלעשות אותו הן מסיבות של חוסר ידע וחוסר מודעות לכיסוי הביטוחי, הן מסיבות של קושי באיסוף החומר והגשתו לחברה ובעיקר מתוך אי רצון להתמודד מול חברת הביטוח.

בכל מקרה של פציעה חשוב לתעד את המקרה. לצלם את מקום האירוע, לצלם את הילד אם קיימים סימני פגיעה ברורים, לקחת פרטי עדים אם קיימים או כל צורת תיעוד אחרת שיכולה לעזור בעת התביעה. בנוסף, חשוב לשמור את כל המסמכים הרפואיים ומסמכים נוספים רלוונטיים וכן קבלות עבור כל הוצאה רלוונטית – רפואית או אחרת.

מתי כדאי להתייעץ ולהיעזר בעורך־דין מומחה

בכל מקרה בו הילד שלכם נפצע, נפגע, נדרש לטיפול רפואי ואף חלילה לניתוח, כדאי לפנות ליעוץ עורך דין מומחה בתחום. זו הדרך הבטוחה והנכונה עבורכם לקבל את המידע בנוגע לזכאותכם ולהערכת גובה הפיצוי המגיע לכם.

בנוסף, בעת שכירת שירותיו של עורך־דין מומחה בתחום תאונות ילדים, הוא יוכל לפנות לחברת הביטוח ולהגיש בשמכם את התביעה, להנחות אתכם לגבי דרך הפעולה הטובה והנכונה ביותר עבורכם בעת התביעה (כגון פניה לרופא מומחה, פירוט המסמכים הנדרשים ועוד), ואף לנהל בשמכם כל תכתובת או פניה של חברת הביטוח.

פניה לעורך־דין תוכל לסייע בידכם לברר האם מגיע לכם פיצוי נוסף בגין אותו מקרה כגון, סעיפים נוספים שלא נתבעו, פוליסות משפחתיות נוספות ואף גופים אחרים שניתן להטיל עליהם את האחריות למקרה.

בעת פניה לעורך־דין יש להגיש לו את כל המסמכים השמורים בידכם ולהעביר לו כל מידע שעשוי להיות רלוונטי לבירור התביעה.

עד מתי ניתן להגיש תביעה עבור תלמיד?

החוק קובע כי תביעות ביטוח תאונות אישיות מתיישנות לאחר שלוש שנים מקרות המקרה. כיוון שבביטוח תאונות ילדים מדובר בקטינים, התביעה מתיישנת רק לאחר שלוש שנים מהגיע הילד לגיל 18 – כלומר בגיל 21. לפיכך, קיימת להורים האפשרות להגיש תביעה בזמן המקרה או מיד לאחריו, או עד גיל 21. יחד עם זאת, לא מומלץ להתמהמה וכדאי לפנות ליעוץ עורך־דין בהקדם.

צור איתנו קשר

דילוג לתוכן